Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

Zo richt je een knusse zithoek in voor de herfst

Zo richt je een knusse zithoek in voor de herfst
Artikel begint onder de advertentie

Zodra de herfst zijn intrede doet willen we het in huis weer gezellig maken. De hele zomer hebben we zo veel mogelijk lekker buiten doorgebracht, maar nu wordt het weer tijd voor knusse gezelligheid in de woonkamer. Lange avonden op de bank met een goed boek of je favoriete serie op een streaming dienst. Dan heb je natuurlijk wel een gezellige en knusse zithoek nodig met ruimte voor het hele gezin.

Welke bank gaat het worden?

Als je er de ruimte voor hebt dan is een grijze hoekbank ideaal. Deze biedt doorgaans minstens vier zitplaatsen en er blijft dan altijd nog wat ruimte over zodat je niet met zijn allen op een kluitje hoeft te zitten. En als je een avondje het rijk alleen hebt dan kun je lekker languit liggen. Let wel op bij het uitzoeken van een hoekbank. Ze lijken in een grote meubelwinkel altijd kleiner dan bij jou in de woonkamer. Neem vooraf de maten op zodat je weet wat wel en niet past. Dan kom je niet voor een onaangename verrassing te staan als de bank ineens een enorm gevaarte blijkt te zijn.

Zo maak je je bank gezellig

Je nieuwe grijze bank moet natuurlijk nog wel een beetje worden ‘gepimpt’. Dat doe je met kleurige kussens. Voor de herfst kies je voor warme tinten zoals taupe, okergeel, bordeauxrood, donkerblauw of donker paars. Je kunt vaak losse kussen hoezen online bestellen zodat je geen nieuwe kussens hoeft te kopen als die niet de gewenste kleur hebben. Gebruik kussens in verschillende formaten zodat iedereen ze naar wens kan gebruiken.

Een oude bank met een nieuwe look

Heb je een bank die er niet meer zo mooi uitziet maar die heerlijk zit en waar je dus nog even geen afscheid van wilt nemen? Dan kun je hem eenvoudig een metamorfose laten ondergaan. Koop een mooie grand foulard of een heerlijk zachte deken van lamswol of alpacawol. Die drapeer je over de bank en hij ziet er gelijk heel anders uit. Je kunt ook kiezen voor een bankhoes. Het voordeel daarvan is dat je ze gemakkelijk kunt uitwassen. Er zijn er ook die waterdicht zijn, ideaal als je kleine kinderen hebt die soms ergens mee knoeien of vergeten hun schoenen uit te trekken voordat ze op de bank klimmen. Hoezen zijn er overigens ook voor losse fauteuils.

De juiste verlichting

Als het vroeg donker wordt dan gaat ook de verlichting weer aan. Kies voor een dimbare staande lamp of kleine schemerlampjes voor de juiste sfeer. In vrijwel alle lamp armaturen kun je tegenwoordig spaarlampen gebruiken. Die zijn er ook met zacht sfeerlicht. Wil je kunnen lezen als je lekker in je zithoek zit? Er zijn schemerlampen met een aparte leeslamp die voldoende licht geeft om te voorkomen dat je na drie pagina’s hoofdpijn hebt. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor kaarsen of theelichtjes, let dan wel op dat je die alleen laat branden als je toezicht kunt houden om brand in je woonkamer te voorkomen.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *