Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

Dit zijn de badkamertrends van 2025

Dit zijn de badkamertrends van 2025
Artikel begint onder de advertentie

Een nieuwe badkamer laten plaatsen is een wens van veel huizenbezitters. Vaak is de badkamer gedateerd en aan een grondige opknapbeurt toe. Dan is helemaal vernieuwen vaak efficiënter en soms zelfs goedkoper. Bijkomend voordeel: je kunt je laten inspireren door de nieuwste badkamer trends voor 2025.

Genieten in een luxe badkamer

De badkamer is de plek waar je aandacht besteedt aan je persoonlijke verzorging. Even een moment voor jezelf. Daar wil je in alle rust van genieten. Daarom besteden mensen vaak veel aandacht aan het uitzoeken van een mooie badkamer die helemaal past bij hun wensen. De één wil een inloopdouche, de ander vindt een badkamer niet compleet zonder royaal ligbad. Maar dan is er ook nog de stijl waarin je de badkamer uitkiest. De betonlook badkamer is bijvoorbeeld enorm populair. Voordeel is dat je de badkamer kunt stijlen naar je eigen smaak met accessoires.

Functionaliteit

Het is een trend om de badkamer efficiënt in te richten. Houd je niet van in bad liggen maar kies je liever voor een snelle douche? Dan is een ligbad niet nodig. Ben je alleen, dan hoeft er geen dubbele wastafel in de badkamer. En heb je wel een partner of kinderen dan kun je natuurlijk ook gewoon even op je beurt wachten.

Aardetinten

Kies voor je badkamer aardse tinten zoals bruin, beige, grijstinten en groen. Dit zijn kleuren die blijven en die niet snel gaan vervelen. Bij felle kleuren zoals hard blauw of rood is de kans vrij groot dat je daar na een paar jaar op uitgekeken bent. Ook kan het een belemmering zijn als je je huis wilt verkopen. Een badkamer met basic kleuren scoort vaak beter, zelfs als de nieuwe eigenaren later alsnog besluiten om de badkamer te renoveren.

Waar bestel je je badkamer?

Als je op zoek bent naar een badkamer die trendy en modern is, kijk dan ook zeker bij luxe badkamers bij Wooning. Zij hebben mooie badkamers in hun collectie die aansluiten bij verschillende stijlen. Modern of klassiek, en uiteraard helemaal aangepast aan de beschikbare ruimte. Dit laatste is een belangrijk punt. De één heeft een badkamer die net zo groot is als een slaapkamer. De ander moet het doen met een kleine ruimte, waar je met wat kunst- en vliegwerk vaak nog verrassend veel van kunt maken.

Innovaties in de badkamer

Er wordt steeds meer aandacht besteed aan innovaties voor de badkamer. Dan hebben we het over een waterbesparende douche, maar ook over slimme verlichting die geschikt is voor een vochtige ruimte. En er is nu ook glas voor badkamerspiegels en douchecabines met een anti kalk coating. Ideaal, want op die manier sta je niet om de paar weken te boenen en poetsen met schoonmaakazijn om de kalkaanslag van het glas te krijgen.

Een duurzame badkamer

Ook bij het uitzoeken van een nieuwe badkamer speelt duurzaamheid een rol. Leveranciers doen hun best om de badkamer onderdelen te leveren van materialen die een lage milieubelasting geven. Zo wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van gerecyclede kunststoffen. Ook hulpmiddelen als lijm voor de tegels zijn steeds vaker milieuvriendelijk en net zo effectief.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *