Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

Creëer contrast met kleur in je zithoek

Creëer contrast met kleur in je zithoek
Artikel begint onder de advertentie

De zithoek is een belangrijk item in de woonkamer. De bank of stoelen fungeren in veel gevallen als blikvanger. Iemand die voor het eerst je woonkamer binnenstapt ziet vaak als eerste het zitmeubel. Je kunt kiezen voor een kleur die netjes opgaat in het geheel. Maar het is ook dé kans om te kiezen voor een kleur die er juist uit springt en contrasteert met de rest.

De ‘urban jungle’

De urban jungle is een woonstijl die al jaren aan populariteit wint. Het is niet zo dat je aan lianen door de woonkamer hoeft te slingeren, maar de kleuren groen en bruin en verschillende aardetinten voeren wel de boventoon. Een groene hoekbank past hier dus prima bij. In een urban jungle vind je veel planten en natuurlijke materialen. Veel planten in de woonkamer zorgen er bovendien voor dat het in huis niet te droog wordt. Droge lucht kan problemen geven bij mensen met luchtwegaandoeningen of bij contactlens dragers.

Een strak en stijlvol interieur

Houd je van minimalistisch, dan moet je ervoor zorgen dat je met zo min mogelijk meubilair toch een stijlvol interieur creëert. Een mooie grijze hoekbank biedt voldoende zitplaatsen aan jou en je gezin of als je bezoek ontvangt. Een mooie tafel met glazen tafelblad en een strak open wandmeubel maken het interieur compleet. Je kunt het compleet maken met een bijpassende eethoek met een eettafel met glazen blad en eetkamerstoelen met een metalen frame.

Opvallende bankstel kleuren

Sommige mensen vinden het leuk om te kiezen voor een opvallende kleur als het om het bankstel gaat. Roze, oranje of knalrood zijn kleuren die niet te missen zijn. Dit brengt wel met zich mee dat je de rest van het interieur daarop aan moet laten sluiten. Als je voor de vloer, kasten, salontafel en eethoek kiest voor zwart, wit of grijs dan kan daar prima een bankstel bij dat de ogen meteen naar zich toe trekt. Kleed de bank aan met kussens in neutrale kleuren om het geheel af te maken en je hebt de juiste ingrediënten voor een bijzonder interieur.

Pimp je oude bank

Als je een andere kleur bank wilt dan hoef je niet meteen een nieuwe te kopen. Dat is ook niet meer van deze tijd waarin we duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Je kunt je bank ook een andere kleur geven door gebruik te maken van een grand foulard of een bankhoes. Daarmee tover je die versleten bruine bank die zo heerlijk zit, in een handomdraai om in een hippe blauwe bank of een stijlvolle grijze bank. En het mooie is dat je je bank heel gemakkelijk van kleur kunt laten veranderen om mee te gaan met de seizoenen. Licht in de lente en de zomer en een warme, donkere kleur voor de herfst en de winter.

Meer kleur met kussens en dekens

Je kunt voor nog meer kleur zorgen door je bank gezellig te maken met kleurige kussens of een mooie plaid van wol of katoen. Ook daarvoor geldt dat je de kleuren kunt wisselen met de seizoenen. Op die manier is jouw bank het hele jaar door stijlvol zonder dat je er heel veel geld aan uit hoeft te geven.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *