Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

10 must-haves voor een gezellige en moderne woonkamer

10 must-haves voor een gezellige en moderne woonkamer
Artikel begint onder de advertentie

De woonkamer is de plek waar je – als je de slaapkamer niet meetelt voor je nachtrust – de meeste tijd doorbrengt. Reden genoeg dus om je woonkamer gezellig te maken. Met deze top 10 gaat dat vast en zeker lukken.

1: Lekker chillen

Na een dag hard werken of een dag op school wil je lekker chillen op de bank. Een serie kijken, of samen commentaar leveren op het nieuws of die ene talkshow host en zijn gast. Dat doe je op een modulaire bank, een bank die je precies zo kunt neerzetten zoals het voor jouw situatie uitkomt. En als je het anders wilt, dan pas je dat gewoon aan.

2: Vloerkleden zijn weer helemaal hot

Met een vloerkleed geef je je woonkamer een warme uitstraling. Leg het kleed onder je salontafel of onder de eethoek en kies voor een kleur die mooi aansluit bij je vloer. Met een vloerkleed creëer je ook gelijk een betere akoestiek in de woonkamer. Nu we allemaal ‘harde’ vloeren hebben in plaats van tapijt kunnen geluiden soms hol en blikkerig klinken.

3: Groene planten

Planten geven zuurstof en voorkomen dat de lucht in huis te droog wordt. Groene planten zijn er in tal van soorten. Varens, tropische cactussen of planten die mooie bloemen geven. Ook als je niet gezegend bent met groene vingers zijn er planten die je gemakkelijk in leven kunt houden omdat ze niet heel erg veeleisend zijn.

4: Sfeervolle verlichting

Verlichting is heel belangrijk. Je wilt ’s avonds een boek kunnen lezen maar ook een knusse sfeer kunnen creëren. Staande lampen, spotjes en schemerlampjes zorgen voor de perfecte sfeer. Sommige staande schemerlampen hebben een apart leeslampje, ideaal als je geen fel licht in de kamer wilt maar wel wilt kunnen lezen.

5: Pimp je bank met kussens en dekens

Heb je een oude bank die je nog niet weg wilt doen omdat hij zo lekker zit, maar is hij wel een tikje versleten? Geen probleem. Pimp hem op met een zachte wollen deken en kleurige kussens. Er zijn ook handige bankhoezen te koop en grand foulards waarmee je je bank kunt ‘inpakken’ om hem een complete metamorfose te geven.

6: Een gemakkelijke stoel

Naast een comfortabele bank is een gemakkelijke stoel ook een aanwinst. Je kunt een mooie fauteuil kopen als aanvulling in je zithoek. Ideaal om lekker in weg te kruipen met een boek of met de kat op schoot.

7: Persoonlijke wanddecoraties

Vandaag de dag kun je de mooiste wanddecoraties laten maken van je eigen foto’s. Je kunt ze laten afdrukken op canvas, hout, metaal of plexiglas. Selecteer je foto’s met zorg, let erop dat er geen ongewenste dingen op de foto staan en dat de foto scherp en in een hoge resolutie is. Dat geeft het mooiste resultaat.

8: Een blikvanger in je interieur

Kies voor één echte blikvanger in je interieur. Een mooie grote foto aan de muur, een design spiegel tegen de schouw of een bank in een opvallende kleur. Voorkom dat het interieur een allegaartje wordt en kies dus niet voor meerdere items die eruit springen. Dan is het effect namelijk weg en sla je de plank een beetje mis.

9: Een stijlvol opbergmeubel

In de jaren 80 van de vorige eeuw had iedereen een kolossaal wandmeubel in de woonkamer. Een kast met ontelbare deurtjes waar je werkelijk alles in kwijt kon, van je fotoboeken tot je glasservies en van belangrijke papieren tot het speelgoed van de kinderen. Die tijd is wel een beetje voorbij. Vandaag kies je voor een stijlvol dressoir of een mooie buffetkast om je woonkamer interieur compleet te maken.

10: Pareltjes in de kringloopwinkel

Een gezellig en modern interieur voor de woonkamer hoeft helemaal niet duur te zijn. Je hoeft niet per se te shoppen in een exclusieve design winkel. Ga eens naar de plaatselijke kringloopwinkel. Daar vind je soms de leukste meubels maar ook accessoires om je woonkamer sfeervol mee in te richten. En je betaalt er altijd een scherpe prijs voor.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *