Maastricht magazine >
lifestyletip

Hoe je de perfecte reisfotografie-uitrusting samenstelt

Hoe je de perfecte reisfotografie-uitrusting samenstelt
Artikel begint onder de advertentie

Als je een mooie reis gaat maken, dan wil je daar natuurlijk de perfecte herinneringen van bewaren. Vandaag de dag maken veel mensen uitsluitend foto’s met hun smartphone. Dat kan op zich prima als je aan je foto’s niet zulke hoge eisen stelt. Voor rechttoe rechtaan fotografie kan een smartphone prima dienst doen. De camera’s in de nieuwere modellen zijn van hoge kwaliteit omdat de belangrijkste producenten van smartphones tegen elkaar opbieden om de beste telefoon op de markt te brengen. Maar als je echt mooie, semi professionele foto’s wilt maken dan gaat er natuurlijk ook een ‘echte’ fotocamera in de reisbagage.

Welke camera kies je?

Als beginnend fotograaf hoef je echt geen fortuin te investeren in een goede camera. Anderzijds kies je ook niet voor een compact camera als je echt mooie foto’s wilt maken. De Sony a7 IV is een goede camera waarmee je ook zonder ruime ervaring als hobby fotograaf mee uit de voeten kunt. Je kunt deze camera uitrusten met verschillende lenzen waarmee je zowel veraf als dichtbij mooie foto’s kunt maken en ook fraaie panorama landschappen.

Een goede fototas

Als je op reis gaat met je camera is het belangrijk om je apparatuur op een veilige manier te vervoeren. Investeer in een deugdelijke fototas waarin je zowel je camera als je lenzen en andere toebehoren overzichtelijk kunt opbergen. Je kunt dan je camera snel gebruiksklaar maken voor een fotoshoot van een mooi stadsgezicht, een fraai vergezicht in de bergen of misschien wel een wildsafari in Afrika. Kies een fototas met een stevige riem zodat je deze gemakkelijk over je schouder kunt dragen. Je kunt ook kiezen voor een rugzak, maar kies er dan eentje met een zachte rug bescherming zodat je hem comfortabel kunt dragen.

De juiste lenzen

Als hobbyfotograaf investeer je in een goede body waarop je verschillende lenzen kunt plaatsen, afhankelijk van het soort foto’s dat je gaat maken. Een goede Canon lens kan een flink prijskaartje hebben, maar bedenk dat een lens eigenlijk nauwelijks slijt en dat je daar dus jaren plezier van hebt. Als je body aan vervanging toe is dan kun je je eerder gekochte lenzen vaak nog gewoon blijven gebruiken. Soms kun je een lens ook tweedehands kopen omdat hij bij een andere fotograaf overbodig is geworden. Dit kan een flinke besparing op de aanschafkosten opleveren.

Oefenen met je camera

Heb je net een nieuwe camera gekocht of heb je nieuwe lenzen? Zorg dan dat je weet hoe alles werkt voordat je op reis gaat. Op reis krijg je vaak maar één kans om mooie plaatjes te schieten. Dan is het natuurlijk zonde als je camera niet dat doet wat je had gedacht en je foto’s daardoor een stuk minder mooi worden dan je had gehoopt. Vooraf even proefdraaien met je nieuwe foto uitrusting kan dus zeker geen kwaad.

Verzeker je foto uitrusting

Als je een kostbare foto uitrusting hebt en je gaat op reis, zoek dan uit of de spullen verzekerd zijn bij schade of diefstal. Soms valt dit niet onder een standaard reisverzekering. Verzeker je fotospullen apart om te voorkomen dat je een grote financiële strop hebt als ze worden gestolen of als je op vakantie één van je dure lenzen uit je handen laat vallen.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *