Maastricht magazine >
fashion

(Foto)grafische sjaals van Not Too Arty

(Foto)grafische sjaals van Not Too Arty

Als ik terugkom van een reis kijken mensen vaak vol verbijstering naar mijn foto’s. Want ik ben niet iemand die poseert voor bezienswaardigheden. Het zijn de ongewone dingen in het straatbeeld die mij fascineren. Van scheuren in muren en uithangborden tot bijzonder deurbeslag en graffiti. Blij te weten dat ik niet de enige ben. Yves Drieghe, art director van het Belgische Not Too Arty, raakte tijdens zijn reizen over de wereld betoverd door muren. En tja, wat doe je vervolgens met al die foto’s?

Artikel begint onder de advertentie

Creatief als Yves is koos hij niet voor het obligate fotoboek. Hij gebruikte de prachtige afbeeldingen om accessoires te maken. Sjaals van 100% zijde, die ook nog eens op ecologische wijze in België gemaakt zijn. Op de sjaals zijn de foto’s dankzij de uitsnede ietsje abstract, wat leidt tot een sterk grafisch beeld.

NotTooArty_sjaal_Milaan2 NotTooArty_sjaal_Toronto

Links Milaan in blauw en wit, rechts een sjaal geïnspireerd op een muur uit Toronto.

Foto boven: sjaal Montréal.

Op het moment zijn er drie varianten: Milaan, Montréal en Toronto. Binnenkort komen er nog meer exemplaren bij. Je koopt de sjaals online bij De Invasie. Op deze site vind je overigens nog meer bijzondere producten van jonge ontwerpers. Zeker de moeite waard als je niet zo’n fan bent van dertien in een dozijn.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *