Maastricht magazine >
fashion

Schotse winterprints: Tartan en Pied-de-poule

Schotse winterprints: Tartan en Pied-de-poule

Komende winter gaan we door met het dragen van prints, alleen worden de prints grafischer. Veel fotografen boeken de komende tijd tickets naar Schotland om modereportages en campagnefoto’s te schieten, want Schotse prints zijn helemaal hot. Een blik op de Tartan print en je waant jezelf in de Schotse Hooglanden, vergezeld van een smakelijke heer in kilt. Ruiten lijken bij de winter te horen, net als vorig jaar keert het patroon weer terug. In het rijtje ontwerpers dat met de print aan de slag ging ontbreekt queen of the Tartan, Vivienne Westwood, natuurlijk niet.

Artikel begint onder de advertentie

Bij Pied-de-poule zijn de associaties met Schotland minder groot, maar toch komt de print er vandaan. Afgelopen winter stond de zwart witte klassieker nog centraal in de collectie van Ferragamo, dit jaar gaan Dior, House of Holland en Pucci ermee aan de haal.

Bleef de Tartan vrij traditioneel, met uitzondering van de bewerking van Tory Burch, met Pied-de-poule zijn de designers wat creatiever te werk gegaan.

VivienneWestwood_AW2012_tartan_jas MichaelKors_AW2012_Tartan ToryBurch_AW2012_tartan VivienneWestwood_AW2012_tartan_shorta

Tartan prints, van links naar rechts: Vivienne Westwood, Michael Kors, Tory Burch en Vivienne Westwood.

ChristianDior_AW2012_Pieddepoule HouseofHolland_AW2012_PieddePoule_jurk HouseofHolland_AW2012_PieddePoule_jas Pucci_AW2012_PieddePoule

Van links naar rechts: Dior, twee maal Pied-de-Poule in blauw van House of Holland en rechts Emilio Pucci.

Dior koop je bij Stylesuite Femme, Emilio Pucci bij PL Line City Outfits. House of Holland is onder andere verkrijgbaar via Asos, Tory Burch via Net à Porter. Gebruik voor het vinden van verkoopadressen van de andere labels de labelfinder rechtsboven.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *