Maastricht magazine >
fashion

Kallisté danst

In de ban van Kallisté. Een Italiaans schoenenmerk dat sinds de overname door de Calzaturificio Mima factory in 2005 rocks. Nou ja, rocks?! Het label heeft eerder de verfijning te pakken die zwierende, immers galante ballerina’s typeert. Verfijning, oog voor detail. De schoenen vormen een spel dat te vergelijken is met de dans op het podium. Zo is een eenvoudige ballerina nooit simpel. Juist doordat Kallisté met details speelt, zoals een vleugje tulle of satijn. Ook de rest van de wintercollectie 2011/2012 wordt door een zorgvuldige mix van materiaal en kleur gekenmerkt.

Artikel begint onder de advertentie

 

 

 

De gekleurde hakken op de foto doen denken aan mijn zo geliefde Lanvin’s uit de zomercollectie 2010, maar dan in een verrassend kleurspel. En dit is niet het enige regenboogpalet van Kallisté, het label komt tevens met kleuren die aan Marni doen denken.

Kallisté ballerina Kallisté enkellaarsje

Kallisté is Grieks voor ‘the most beautiful’. Wie de collectie bewondert, ontdekt dat het merk deze naam eer aandoet. Ik kocht mijn eerste paar Kallisté’s bij Musemeci op Sicilië. Op de website van het label vind je een schaarse lijst verkoopadressen wereldwijd. Loves to Have kon nog geen verkooppunt in België of Nederland ontdekken. Jij wel? Laat het ons weten!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *